sâmbătă 13 aprilie 2024

CORONAVIRUS. Numărul total a ajuns la 246

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Alte 29 cazuri de coronavirus au fost diagnosticate, miercuri dimineata, numărul total ajungând la 246.

Din cele 29 de cazuri noi, 12 sunt din Bucureşti, 7 din Iaşi, 3 din  Ilfov, 2 din Hunedoara, câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava.

Vârstă celor infectaţi este între 1 şi 72 de ani.
Persoanele diagnosticate sunt atât contacţi ai cazurilor pozitive existente, cât şi persoane care au călătorit în zone afectate, de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

…………………

Grupul de comunicare Strategică anunță că, marți, au fost înregistrate 33 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, de la ultima raportare, 26 fiind în Capitală. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 217, iar 4 pacienţi sunt la Terapie Intensivă. Vârsta medie a pacienţilor este 39 – 40 de ani.

Dintre cele 33 de cazuri noi de astăzi, un număr de 22 sunt contacte de la Spitalul Gerota, unde a fost internat fostul ofițer MAI, care a mințit cu privire la istoricul deplasărilor sale.

Dintre cei 217 cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate m

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro