sâmbătă 13 aprilie 2024

CORONAVIRUS: Peste 11.000 de români, izolați acasă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un număr de 38 de persoane sunt în carantină instituţionalizată la nivel naţional pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus), iar alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus), iar un pacient, primul depistat pe teritoriul ţării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt – bărbatul fiind externat.

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a explicat că echipamente de protecție specifice luptei cu coronavirusul nu sunt „nelimitate”, dar speră că Guvernul va reuși „să procure suficiente cât să nu intrăm într-o criză”.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până la data de 4 martie au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro