luni 17 iunie 2024

CORONAVIRUS | Al șaselea caz confirmat în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Încă un român a fost confirmat cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 72 de ani din Suceava.

Acesta este al șaselea caz.

Raed Arafat a declarat că acesta a fost transferat la un spital din Iași.

„Este vorba de un pacient în vârstă de 72 de ani, care s-a întors din Milano. Nu ştim de cât timp, dar cu siguranţă se încadrează în perioada celor 14 zile. Prezintă simptome specifice definiţiei de caz”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Știrea inițială

Încă un caz de coronavirus în România. Este vorba despre un băiat de 16 ani din Timișoara. Tânărul este nepotul bărbatului confirmat marți cu Covid-19, și al treilea caz din acest oraș.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara

Acesta este al cincilea caz confirmat în România.

Amintim că, marți, un bărbat de 47 de ani din Timișoara a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Bărbatul a călătorit în acelaşi avion cu femeia din Timişoara depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020.

” Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia.

Conform DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril.

În afară de cele trei cazuri de la Timișoara, în țara noastră au mai fost confirmate două cazuri, unul în Gorj și unul în Maramureș.

În acest moment, un număr de 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală pe teritoriul României, pe fondul suspiciunilor de infecție cu noul coronavirus. DE asemenea,  35 de persoane sunt în carantină instituționalizată și sunt testate pentru COVID-19.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro