duminică 14 iulie 2024

Corvinul Hunedoara l-a cumpărat pe olandezul Desley Ubbink

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Corvinul Hunedoara, câştigătoarea Cupei României la fotbal, a încheiat un acord cu mijlocaşul olandez Desley Ubbink, conform anunţului făcut de club miercuri seara pe site-ul oficial.

Olandezul mijlocaș, care va împlini 31 de ani în câteva zile, revine în România după ce se afla în ultimul sezon la FC Emmen, în țara sa natală. Înainte de aceasta, a fost un jucător cheie pentru echipa UTA unde a jucat timp de două sezoane.

În sezonul precedent, Ubbink a participat la 35 de meciuri pentru FC Emmen și a înregistrat cinci goluri și șase pase decisive. A fost o parte importantă a echipei care a ajuns până în semifinalele play-off-ului de promovare în Eredivisie, unde au pierdut împotriva echipei NAC Breda care a obținut promovarea.

Ubbink a își adus contribuția la evoluția echipei UTA timp de două sezoane, jucând peste 5.800 de minute și obținând 79 de prezențe, șase goluri și 13 pase decisive în tricoul „Bătrânei Doamne”. Pe lângă acestea, mijlocașul central a mai activat pentru echipe precum RKC Waalwijk în Olanda, Taraz, Şahtior Karaganda (ambele din Kazahstan), Trencin (Slovacia) și Podbeskidzie (Polonia) în cariera sa.

În Hunedoara, Ubbink se va reuni cu Roger și Denis Hrezdac, doi jucători brazilian care au fost membri ai echipei din Arad.

corvinul
olandezul desley ubbink

Chiar dacă vor evolua în liga secundă, echipa de fotbal Corvinul va reprezenta România în Europa League. Aceasta a transferat în această vară mai mulţi jucători, printre care atacantul Sergiu Buş (Politehnica Iaşi), mijlocaşul brazilian Roger Junio (Universitatea Cluj), mijlocaşul moldovean Ion Cărăruş (CS Mioveni) şi mijlocaşului ofensiv Alexandru Gîrbiţă (Viitorul Pandurii Târgu Jiu). De asemenea, au fost aduşi patru tineri jucători din Nigeria: Goodnews Ibuchi Chukwu (mijlocaş, 18 ani), Odejobi Toheeb Babatunde (fundaş central, 18 ani), Otega Jimmy King (atacant, 18 ani) şi Taiye Abolaji Rasaq (mijlocaş defensiv, 18 ani).

În același timp, echipa Corvinul a renunțat la atacantul Marius Coman, care a fost transferat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, și portarul Cristian Blaga (care s-a întors la UTA).

Florin Maxim şi echipa sa vor petrece două săptămâni la Rogla, în Slovenia, pentru a se pregăti intensiv în vederea noii sezoane. Pe lângă antrenamentele intense cu privire la strategie şi tactică, echipa va avea ocazia de a se măsura cu NK Celje, câştigătoarea campionatului Sloveniei, FK Sarajevo, echipa clasată pe locul 4 in prima ligă a Bosniei-Herţegovina în sezonul anterior şi posibil FK Borac Banja Luka, campioana Bosniei. Acest stagiu de pregătire centralizată va fi esenţial pentru a obţine un bun start în noul sezon.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro