joi 7 decembrie 2023

Costache, dezvăluiri despre demisia de la Sănătate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Victor Costache, primul dintre cei patru miniștri ai Sănătății pe care i-a avut România în perioada pandemiei de COVID-19, susține că Ludovic Orban, premier la acel moment, i-a cerut demisia pe motiv că ar fi propus testarea în masă după o discuţie cu profesorul Adrian Streinu-Cercel.

„Mi s-a cerut demisia de către Ludovic Orban, e momentul să o declar şi să o recunosc la mai bine de un an de la acest episod. Unul din motive a fost testarea în masă şi faptul că, preluând acest mesaj şi această iniţiativă a domnului profesor Adrian Streinu Cercel, cu care am colaborat extraordinar de bine şi pe care îl respect, am fost într-un fel acuzat de fraternizare cu opoziţia, cu PSD. Vreau să spun că în medicină nu există opoziţie sau nu există guvernare. În medicină, există numai interesul pacienţilor şi al oamenilor”, a declarat Victor Costache, fostul ministru al Sănătăţii la Antena 3.

Victor Costache a fost ministru al Sănătății în guvernul Orban, însă avea să demisioneze brusc în 26 martie 2020, la o zi după ce anunța că a pregătit un protocol cu Adrian Streinu-Cercel, devenit între timp deputat PSD, pentru un program masiv de testare în București.

 „Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase şi aş vrea să accentuez acest lucru. Deci noi aplicăm clar procedurile, care sunt proceduri validate”, declara Orban la acea dată.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro