duminică 26 mai 2024

Costache: Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministerul Sănătății, Victor Costache, a anunțat, miercuri, într-un interviu acordat Știrilor Pro TV, că toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19.

Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Costache a mai spus că  pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar cazurile ușoare vor fi mutate din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

În România sunt 906 cazuri de infectare cu Covid-19. Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate​​​​​​​.

Totodată, 13 persoane au murit până în prezent. Toate avea și alte boli preexistente. (Detalii AICI)

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro