spot_imgspot_img
sâmbătă 25 iunie 2022
spot_imgspot_img

COTAR: Lobby-ştii din piaţa de asigurări fac legea în Parlamentul României

Must read

spot_img

„Lobby-ştii din piaţa de asigurări fac legea în Parlamentul României”, susţin reprezentanţi Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) într-un comunicat de presă, adăugând că „îşi exprimă public dezamăgirea cu privire la inţelegerile subterane promovate în Parlamentul României, prin încălcarea legii, sabotând interesele legitime ale cetăţenilor români, pe care fiecare parlamentar în parte a jurat să îi apere”.

„Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) îşi exprimă public dezamăgirea cu privire la inţelegerile subterane promovate în Parlamentul României, prin încălcarea legii, sabotând interesele legitime ale cetăţenilor români, pe care fiecare parlamentar în parte a jurat să îi apere. Şi ne-au demonstrat cât valoarează jurământul lor! (…)

Pe 4 mai 2022, Plx 511/2021 – proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 102/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraţilor s-a aflat pe ordinea de zi în Plenul Parlamentului, la vot, la poziţia nr 7. Acest proiect de lege avea toate avizele pozitive de la toate comisiile avizatoare şi raportore de la Senat şi Camera Deputatilor, dar avea o mare hibă: acest proiect de lege era în beneficiul românilor şi le stătea în gât unor ştabi din piaţa de asigurări, cu mari relaţii politice”, potrivit COTAR.

Mai mult, liderii Confederației afirmă că, în timpul şedinţei, deputatul Gabriel Andronache a solicitat scoaterea de pe listă a proiectului de lege, dar propunerea a fost respinsă de majoritatea deputaţilor, acest proiect rămânând pe ordinea de zi pentru a fi votat.

„La prima vedere, părea că propunerea deputatului nu a avut sorţi de izbandă, dar au fost activate reţelele subterane din Parlamentul României: În mod inexplicabil, la vot, punctul nr. 7, care era chiar acest proiect de lege, a devenit invizibil şi a fost omis fără nicio explicaţie de pe ordinea de zi – ceea ce este ilegal!

Fapte: Nu a existat nicio obiecţie din partea niciunui parlamentar, pentru eliminarea abuzivă de pe ordinea de zi a acestui punct 7.

După mai mult de o lună şi jumătate de la aceste „coincidenţe” care au avut loc în Parlamentul României, neexistând niciun protest al vreunui parlamentar, am aflat că acest proiect de lege s-ar fi întors în Comisii, pentru un raport suplimentar, fără a mai figura pe ordinea de zi a niciunei Comisii Parlamentare. Practic, acest proiect de lege a fost îngropat în „cimitirul legislativ al Parlamentului României””, transmite COTAR.

Un proiect de lege care are toate avizele, inclusiv de la la Consiliul Legislativ, Consilulul Economic şi Social, nu ar fi trebuit să se întoarcă la dezbatere în Comisiile Parlamentare sub pretextul necesităţii unui aşa-zis raport suplimentar, se mai arată în comunicat.

„Pentru cei nefamiliarizaţi cu aranjamentele politice româneşti, acesta este formula de îngropare a unui proiect legislativ.

Chiar dacă proiectul de lege ar fi avut cu adevarat nevoie de un raport suplimentar, termenul limită a expirat pe 21.06.2022, iar acesta nici măcar nu a fost dezbatut de către Comisii, ceea ce arată încă o dată dispreţul Parlamentului României pentru românii care nu îşi pot primi banii de despăgubire, în urma falimentului City Insurance şi a altor falimente care se pot produce în viitor.”, susține COTAR.

„În timp ce zeci de mii de păgubiţi RCA ai firmei City Insurance nu îşi pot primi despăgubirea integral, pentru că Fondul de Garantare a Asiguraţilor invocă lipsa cadrului legislativ blocat de anumiti parlamentari ai României, adresăm public domnului Marcel Ciolacu o întrebare: Domnule Marcel Ciolacu, de ce domnul vice-preşedinte al Camerei Deputaţilor, Vasile Daniel Suciu, a blocat Plx 511/2021 de peste o lună şi jumătate, în timp ce zeci de mii de păgubiţi RCA ai lui City Insurance nu îşi pot primi banii cuveniţi din partea FGA?” – a precizat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Amintim ca au trecut 278 de zile de când Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a solicitat falimentul City Insurance, fiind vorba despre o ţeapă financiară de peste un miliard de euro, care va fi suportată de toţi şoferii români, iar nici după 278 de zile nu există vreun vinovat pentru tunul financiar dat milioanelor de români!

Între timp, o altă companie de asigurări, cu cotă uriaşă în piaţa RCA şi veşnic amendată, dar fără a exista o preocupare reală pentru a îndrepta situaţia, calcă pe urmele societăţii City Insurance. 

„Aceşti parlamentari uită că prin acţiunile lor pot schimba legi care afectează direct calitatea vieţii cetăţenilor, dar şi cetăţenii pot alege să schimbe persoanele care ar trebui să le reprezinte interesele” se arată în comunicatul COTAR.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
" "
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro