duminică 26 mai 2024

COVID-19. Arafat: Pericolul nu a trecut!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Șeful DSU, Raed Arafat, le atrage atenția românilor că mai avem trei săptămâni de carantină. El spune că a văzut deja că unii nu mai respectă regulile impuse din cauza epidemiei de COVID-19.

Chiar dacă s-a anunțat că vor fi unele măsuri după 15 mai, Președintele a spus că nu se va renunța total, noi vedem că unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă măsurile. Atenție, mai avem vreo 3 săptămâni. Aici vedem pericolul. O schimbare a situației poate schimba și măsurile”, a spus Arafat.

Pericolul nu a trecut, spune acesta. Arafat amintește că în prima fază, oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere. Obligația va fi ca în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun să se poarte masca chirurgicală.

Restaurantele și cafenelele nu își vor deschide încă porțile pentru a-și primi clienții la mese.

Gradual poți să crești numărul persoanelor, dar după evaluarea primelor măsuri”, a precizat el.

Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație. Rugămintea către populație de 1 mai este să evite să-și planifice ieșiri și să respecte regulile care au fost și pe durata Paștelui, chiar mai bine decât le-au respectat pe durata Paștelui”, a mai punctat acesta în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, menționând că România se află, în prezent, aproape de vârful pandemiei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro