Covid-19. Australia raționalizează vânzările de hârtie igienică

Covid-19. Australia raționalizează vânzările de hârtie igienică

Mai multe supermarketuri australiene au impus din nou restricții la cumpărarea de hârtie igienică . Măsura a fost implementată vineri, după ce clienții panicați de un avans al cazurilor de coronavirus în Melbourne au dat năvală în magazine.

„Încetați, e ridicol”, a afirmat premierul Scott Morrison, potrivit Reuters.

Morrison spune că noile contaminări înregistrate în al doilea cel mai mare oraș al țării nu amenință avansurile înregistrate în lupta împotriva noului coronavirus.

Autoritățile au anunțat 30 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore la Melbourne. Este a zecea zi consecutivă în care numărul de cazuri detectate este mai mare de zece în statul Victoria. Celelalte state nu au înregistrat noi cazuri sau au detectat sub zece cazuri pe zi, de mai multe săptămâni.

Valul de cumpărături din statul Victoria s-a extins însă în toată ţara.

Din păcate, am început să observăm o cerere mai mare de hârtie igienică în afara statului Victoria în ultimele 24 de ore”, a declarat directoarea executivă a supermarketurilor Woolworth, Claire Peters. 

Astfel, compania a decis să cumpere o cantitate suplimentară de 650.000 de pachete de hârtie igienică, cu 30% mai mult decât achiziţionează uzual.

Comentează pe FACEBOOK