Covid-19. Guvernul achiziționează spitale mobile

Covid-19. Guvernul achiziționează spitale mobile

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a declarat, la RFI, Guvernul Orban face achiziții importante, în contextul coronavirusului. Potrivit acestuia, în țara noastră urmează să ajungă peste un miliard de măsști, mânuși, teste și două spitale mobile.

“Ieri, am mai făcut o comandă de 1,1 miliarde de lei, măşti, mănuşi, teste, chiar şi două spitale mobile. Am comandat de exemplu 36 de milioane de măşti. Până acum, s-au distribuit către Ministerul Sănătăţii în plus faţă de ce aveau la buget 1,7 miliarde de lei şi suntem dispuşi să cheltuim mai mult în această perioadă”, a spus el.

Şaisprezece noi cazuri de coronavirus au fost raportate marţi dimineaţă, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 184, 16 persoane fiind vindecate.

Totodată, marți, trei persoane vor fi externate din Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Acestea au avut deja ultimele două teste negative.

La Terapie Intensivă sunt 3 persoane cu stare stabilă, între care cel puțin un parlamentar, senatorul Vergil Chițac.

3282 de persoane sunt în carantină și se fac pentru ele verificări pentru a se depista dacă au COVID-19, iar 16610 sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

 

Comentează pe FACEBOOK