joi 30 mai 2024

COVID-19. Măsurile prevăzute în scenariul 4

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat, vineri, că în scenariul 4, adică atunci când România va avea peste 2.000 de cazuri oficiale de infectări cu Covid, 19, medicii testați pozitiv cu coronavirs, dar asimptomatici vor fi nevoiți să meargă în spitale să trateze ceilalți pacienți diagnisticați cu acest virus.

 “Aceste scenarii erau făcute şi ca proceduri şi ca protocoale de mult. Vom regândi, ca cei care sunt cu simptomatologie uşoară şi medie să fie trataţi acasă, sub supraveghere medicală, în mare parte şi de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale cu această simptomatologie uşoară, vor merge chiar în spitale şi vor îngriji bolnavii”, a declarat Nelu Tătatu.

Ministrul a mai spus că a observat că unele anchete epidemiologice realizate în cazul unor bolnavi de Covid-19 au fost incomplete sau nu au urmărit contacţii şi la un moment dat se pierd.

Un management local al unităţilor sanitare care trebuie schimbat şi adaptat în relaţia cu personalul medical, nu mă încălzeşte cu nimic să văd că sunt stocuri de medicamente,  dar nu sunt acolo unde trebuie. Trebuie reaşezată ca primă linie UPU, ATI, Boli Infecţioase, iar apoi celelalte secţii. Colaborarea cu ministerul de Interne pentru aceste dotări este completă, DSP-urile vor lua în acest sens şi măsuri vizavi de medicii de familie, am solicitat să aibă legătură şi cu tot ce înseamnă medicii stomatologi, am solicitat ca şi în colaborare cu Instituţia Prefectului, mă refer la Suceava, să avem şi acele dotări pentru staţiile de ambulanţă, pentru SMURD şi pentru UPU, dar priorităţile vor fi aprovizionarea cu materiale sanitare, aprovizionarea cu echipamente de protecţie şi medicamente a spitalelor care sunt de suport Covid în toate judeţele, precum şi testările confiorm anchetelor epidemilorce şi pentru personalul medical aflat în prima linie”, a mai explicat Nelu Tătaru, potrivit news.ro.

Amintim că, până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 115 au fost declarate vindecate și externate. 24 de persoane au decedat. (Detalii AICI)

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro