joi 22 februarie 2024

COVID-19. Orban: Testăm atât cât este necesar

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban a spus că în România se testează pentru diagnosticarea Covid-19 atât cât este necesar.

Acesta a aflirmat că în acest moment există 36 de centre de testare și că autorităţile continuă efortul pentru ca această capacitate de testare să fie cât mai aproape de nevoile reale.

„Testăm atât cât este necesar. Noi am plecat de la trei centre de testare. Am crescut gradual capacitatea de testare, astăzi sunt acreditate 36 de centre în care se face testarea, asta nu înseamnă 36 de PCR-uri, înseamnă mai multe”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la România TV.

El a mai spus că se reduce constant timpul dintre momentul când se face recoltarea de probe şi până la realizarea testului şi diagnosticarea.
Orban a mai precizat că uu poate să se testeze oricine. Potrivit acestuia, în general se testează persoanele de contact, persoane care au fost diagnosticate pozitiv, persoanele care au istoric de călătorie internaţională, care vin din ţări unde e răspândit virusul.
Se testează, de asemenea, oameni care au simptome, se testează cu prioritate persoane instituţionalizate care prezintă simptome, există un set de priorităţi
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro