COVID-19. Suceava: Echipa militară și-a încheiat misiunea

COVID-19. Suceava: Echipa militară și-a încheiat misiunea

Echipa militară de conducere a Spitalului Județean din Suceava și-a încheiat misiunea. Conducerea militară a fost instalată la începutul lunii aprilie, pe fondul epidemiei de COVID-19.

“Civilii și militarii au luptat umăr la umăr cu un inamic nevăzut, dar redutabil. În astfel de momente, în condiții, practic, de război se consolidează echipe.  Doar împreună vom ieși mai puternici din această luptă cu COVID-19”. Acesta este mesajul transmis de ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.

Doar 10-15% din persoanşul medical al Spitalului Judeţean Suceava era apt de muncă, la începutul lunii aprilie, restul având COVID-19.

„Lucrurile sunt sub control. Acum sunt internaţi în spital doar 507 pacienţi infectaţi şi alţi 605 pacienţi non-COVID-19. La secţia ATI, care are deja 42 de ventilatoare, mai sunt doar şapte bolnavi asistaţi”, s spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea.

În prezent, spitalul este funcţional şi poate oferi servicii medicale pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 .

La Suceava rămâne încă cel mai mare focar de coronavirus din țară. Potrivit autorităților, aici au fost diagnosticate aproape 2.900 de persoane cu COVID-19.

Comentează pe FACEBOOK