joi 30 mai 2024

COVID-19. Tătaru: Relaxare restricțiilor, graduală

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că nu putem vorbi în acest moment de o relaxare a resticțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Când curba cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus și a cazurilor critice va începe să scadă, atunci autoritățile vor începe o relaxare, ce se va face gradual, pe grupe de vârstă şi pe localităţi.

Tătaru menționează că purtarea de mască şi mănuşi va fi obligatorie la ieșirea din casă.

Despre adunările publice și competiţiile sportive, acesta spune că vor continua să fie interzise, iar mall-urile vor rămâne închise pentru o bună bucată de vreme de acum înainte.

„Să ne gândim dacă odată cu atingerea vârfului, perioada de descreștere va duce la o perioadă de relaxare. Dar relaxarea va fi în același timp cu anumite restricții, în care vor fi două sau trei ore în care putem merge cu mască și mănuși. (Relaxarea – n.red.) nu la fel pentru toate categoriile de vârstă, precum nu la fel pentru toate localitățile sau focarele. Vedem evoluția fiecărui focar în parte. Vor avea un orar în care persoanele vârstnice vor putea să iasă, să se relaxeze, dar n-aș spune eu o restricție, ci mai degrabă o precauție cu persoanele în vârstă”, a spus ministrul Sănătății la Digi24.

Totodată, Tătaru a respins categoric ideea vehiculată de doctorul Adrian Streinu Cercel, care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

În schimb, acesta propune ca bolnavii de coronavirus asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie puși în zone tampon.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro