duminică 10 decembrie 2023

COVID. Explozie de cazuri. Anunțul autorităților

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, marţi, la 1.092.122 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 782 de noi îmbolnăviri din 40.125 de teste efectuate. În acelaşi timp au fost înregistrate 14 decese în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi 205 de pacienţi.

Varianta Delta, mult mai contagioasă față de alte tulpini, a trimis la spital, tot mai multe persoane, în ultima vreme. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, marți, că vârful valului 4 este așteptat la finalul lunii septembrie. Scenariul cel mai rău – 4.000 de pacienți COVID internați în total.

„Anul trecut pe vremea aceasta aveam în jur de 1.000 de cazuri pe zi. Pregătirea spitalelor, alături de măsurile de protecție, erau singurele lucruri pe care le puteam face. Anul acesta ne putem vaccina”, spune ministrul Sănătății, care subliniază că amploarea valului 4 depinde de câți dintre noi aleg să se vaccineze.

La rândul său, șeful DSU, Raed Arafat, a exclus un eventual lockdown sau restricții de circulație în valul 4, spunând că este posibil, în funcție de rata de incidență, ca doar unele localități să fie carantinate. Acesta anunțase deja că, ‘nimeni nu va închide spitalele, dar, dacă ai un număr mare de cazuri care au nevoie de oxigen, normal că unele spitale vor fi adaptate’, adică vor fi transformate în spitale COVID.

În prezent sunt disponibile 340 de paturi de Terapie Intensivă pentru adulţi, iar Direcţiile de Sănătate Publică au anunţat că pot fi puse la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de Terapie Intensivă pentru copii. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro