luni 17 iunie 2024

COVID. Spitalul Victor Babeș, plin: ‘Nici la început nu a fost așa’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Numărul în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus din ultimele zile se resimte puternic în spitalele din Capitală. Institutul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” nu mai poate face internări. Medicul Simin-Aysel Florescu a explicat că zilnic vin grupuri de zeci de persoane depistate cu COVID-19, „terapia intensivă e colmatată, spitalul e plin”.

„Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boală asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Și e din ce în ce mai multă……Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale «Dr. Victor Babeș» din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP caută locuri în spital. Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maximă. E PLIN. Nici la început nu a fost așa……. pe scurt azi: 2200 externați, 1700 confirmați. Boală există și poate fi atât de gravă cum nu va închipuiți”, a scris conf. univ. dr. Simin-Aysel Florescu pe Facebook.

Amintim că în ultima săptămână au fost raportate peste 300 de cazuri/zilnic. Până vineri, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 1.484 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro