Credite mai multe cu garanția OPTIMM de la FNGCIMM

Antreprenorii care au în plan să acceseze rapid credite pentru finanțarea nevoilor pentru capital de lucru au posibilitatea de a se adresa unui numar de 13 bănci comerciale. Tot mai multi finanțatori au semnat Convenții de lucru și au introdus în portofoliul lor de produse finanțările cu garanția OPTIMM oferită de FNGCIMM.

Finanțările pot avea valori maxime cuprinse între 250.000 lei și 500.000 lei. Procentul maxim de garantare este de 80 la sută din valoarea creditului iar valoarea maximă a garanției este cuprinsa între 200.000 lei și 400.000 lei, în funcție de tipul convenției pentru care a optat fiecare finanțator.

Perioada maximă de garantare este de  24 luni, cu posibilitate de prelungire pe  perioade consecutive de max. 24 luni.

În completarea garanției Fondului  se solicită fideiusiunea administratorilor și/sau asociaților IMM-ului beneficiar, care să acopere cel puțin valoarea finanțării garantate.

Procesul de accesare a unei finantari garantate este simplu: finantatorul analizeaza solicitarea de credit si, dupa ce aproba finanțarea cu garanția OPTIMM, va transmite solicitarea de garantare catre FNGCIMM. Solicitarea de garantare va fi analizata, garantia va intra in vigoare după aprobare si, in baza garantiei FNGCIMM, finantatorul va semna contractul de credit.

Garantia OPTIMM poate fi acordata oricarei intreprinderi mici sau mijlocii definite în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare (inclusiv start-up).

Produsul de garantare OPTIMM este o solutie de garantare simpla si rapida creata pentru companiile dinamice care au nevoie de flexibilitate si rapiditate in sustinerea nevoilor lor punctuale de finantare. Ea permite in principal diminuarea riscului de credit si implicit accesarea mai usoara a creditelor de la cele mai importante instituții financiare din România si asigura o aprobare operativa a garanției.

Lista bancilor comerciale care acorda finanțari utilizand garanția OPTIMM se regaseste pe site-ul FNGCIMM, www.fngcimm.ro.

Comentează pe FACEBOOK