duminică 14 iulie 2024

Creșterea economică din T1, mai mare decât se estimase inițial

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Creșterea economică din primele trei luni este mai mare decât se estimase inițial. Deși România se confruntă cu un context economic regional dificil, Guvernul condus de Marcel Ciolacu „demonstrează o gestionare eficientă și o viziune strategică ce aduc beneficii vizibile economiei României”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

 

Guvernul Ciolacu asigură continuitate creșterii economice a României

 

Datele revizuite publicate de Institutul Național de Statistică (INS) la 8 iulie arată că economia românească a înregistrat o creștere robustă în primul trimestru al anului 2024.

Conform INS, Produsul Intern Brut (PIB) al României ajustat sezonier pentru primul trimestru din 2024 a fost de 424,634 miliarde lei, care reflectă suma valorii de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor produse la nivelul țării noastre.

Aceasta reprezintă o creștere de 2,2% față de perioada similară a 2023 și un avans de 0,7% față de ultimele luni ale anului trecut. Aceste cifre reflectă nu doar o continuitate în creșterea economică, ci și o îmbunătățire semnificativă față de estimările anterioare.

Un aspect important al acestei creșteri economice este diversitatea surselor de venit care au contribuit la acest rezultat. Comerțul cu ridicata și cu amănuntul, sectorul transporturilor și depozitării, precum și industria hotelieră și restaurantele au înregistrat o creștere spectaculoasă a volumului de activitate, de la -0,4% la +0,1%, reflectând o majorare a volumului de activitate cu 2,1 puncte procentuale. Aceasta demonstrează eficacitatea politicilor guvernamentale care au susținut și stimulat aceste sectoare, esențiale pentru economia națională.

 

Creșterea economică în România

 

„Prin investiții masive în economie, Guvernul Ciolacu a reușit să mențină o creștere stabilă a PIB-ului, sectorul industrial înregistrând o creștere a volumului de activitate cu 0,3%, subliniind reziliența și capacitatea de adaptare la condițiile economice internaționale dificile.

Un alt punct forte al guvernării social-democrate este gestionarea responsabilă și eficientă a cheltuielilor publice. Cheltuielile pentru consumul final al gospodăriilor populației au crescut de la 2,2% la 2,5%, dovadă clară că politicile economice ale Guvernului PSD nu doar stimulează economia, dar și îmbunătățesc direct calitatea vieții românilor.”, transmite PSD în comunicat.

 

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro