Criza Covid-19. Cu cât s-a scumpit mâncarea la români

Criza Covid-19. Cu cât s-a scumpit mâncarea la români

Pandemia de Covid-19 a dus la scumpiri semnificative. Mâncarea și serviciile au cunoscut cele mai mari majorări de prețuri, arată INS.

De exemplu, la cartofi, în luna aprilie a acestui an, indicele preţurilor de consum a crescut cu 21,67%, comparativ cu decembrie 2019, în timp ce la fructele proaspete creşterea a fost de 17,32%.

În luna aprilie a acestui an, indicele preţurilor de consum pentru legume şi conserve de legume au crescut cu 15,93% faţă de decembrie 2019, iar pentru citrice cu 8,2%.

La categoria servicii, în luna aprilie a acestui an, indicele preţurilor de consum a crescut cel mai mult la servicii poştale, cu 12,4%, şi transportul aerian cu 4,13%.

Totodată, rata anuală a inflaţiei a scăzut la 2,7% în aprilie, de la 3% în luna martie.

Comentează pe FACEBOOK