miercuri 28 februarie 2024

Criză în Justiție: Iohannis, întrevedere cu șefii CSM

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii transmite, joi, printr-un comunicat de presă, că în cadrul întâlnirii dintre conducerea CSM și președintele Klaus Iohannis, reprezentanții Consiliului și-au susținut argumentele ”privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților”. 

”În continuarea informării aduse la cunoștința publica în data de 29 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii confirmă că în cursul zilei de astăzi s-a derulat întâlnirea programată conform agendei între președintele CSM, vicepreședintele CSM și Președintele României. În cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale”, a transmis purtătorul de cuvânt al CSM. 

 

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, joi, cu conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pe fondul nemulțumirilor magistraților, după ce legea care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați a fost votată în camera Deputaților.

Întrevederea între Iohannis și președintele CSM, Nicoleta Margareta Tînț, și vicepreședintele CSM, Tatiana Toader, are loc la Cotroceni.

Cele mai importante instanțe din România intră, pe rând, în grevă, magistrații fiind nemulțumiți de decizia Guvernului Orban.

Amintim că deputații au adoptat, marți, legea care abrogă pensiile speciale, cu excepția celor din apărare și ordine publică. Au fost 247 de voturi ‘pentru’ și 21 de ‘abțineri’.

În România, la finele anului 2019, 9.359 persoane beneficiau de pensii speciale. Cea mai mare pensie – 74.000 de lei / lunar – a aparținut unui fost comandant de penitenciar în perioada comunistă, Gheorghe Bălășoiu.

Iată datele centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP):

-Procurori și judecători – 3.878. Pensie medie – 18.716 lei

-Personal diplomatic și consular – 840. Pensia medie – 5.538 lei

– Funcţionari publici parlamentari – 792. Pensia medie – 4.547 lei

– Personal aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă – 1.440. Pensia medie – 10.891 lei.

– Personal Curtea de Conturi – 609. Pensia medie – 7.800 lei.

– Personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor – 1.800. Pensia medie – 4.439 lei.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro