sâmbătă 20 iulie 2024

Criză în sistemul sanitar afgan

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Pe fondul dificultăţilor în funcţionarea sistemului sanitar, talibanii le-au cerut vineri, tuturor femeilor din sistemul sanitar al Afganistanului să revină la lucru. 

Acest lucru se întâmplă după ce numeroşi afgani instruiţi au părăsit ţara.  În ultimele două săptămâni Statele Unite şi alte ţări din coaliţia internaţională au organizat un pod aerian, relatatează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Criza de medici și asistente i-a făcut pe talibani să lanseze acest apel. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid a făcut un anunț în acest sens.

„Ministerul Sănătăţii Publice al Emiratului Islamic comunică tuturor angajaţilor femei din centru şi provincii că trebuie să se prezinte la locul de muncă cu regularitate.

Ele nu se vor confrunta cu niciun impediment în exercitarea atribuţiilor din partea Emiratului Islamic”, asigură acesta.

Tot el declarase miercuri, într-un interviu pentru New York Times, că talibanii vor permite femeilor să meargă la școală și la locurile de muncă, atât timp cât vor purta un hijab care să le acopere capul.

Talibanii au cerut Statelor Unite să nu încurajeze afganii să-şi părăsească ţara. Ei le cer americanilor să evacueze numai străinii, acuzând că în acest moment pleacă din Afganistan nu doar colaboratori ai trupelor internaţionale, ci şi afgani calificaţi.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro