sâmbătă 20 iulie 2024

Criză mondială. Renault reduce producția de mașini

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Renault va produce anul acesta cu 500.000 de vehicule mai puțin din cauza crizei semiconductorilor.

”Renault Group estimează că lipsa de componente a dus la nerealizarea în trimestrul al treilea a unei producții de circa 170.000 de unități. În pofida vizibilității reduse asupra evoluției posibile în trimestrul patru, Renault Group anticipează pentru ansamblul anului o pierdere de circa 500.000 vehicule”, spune compania, în raportul privind situația financiară, potrivit Hotnews.

La nouă luni, cifra de afaceri a fost de 32,3 miliarde euro, cu peste trei miliarde euro mai mult decât între ianuarie și septembrie 2020. Și vânzările au crescut cu 2,6%, până la 2,02 milioane unități. La marca Dacia vânzările au crescut de la 366.000, la 401.000 unități.

”Reînnoirea gamei Dacia este un veritabil succes, susținut cu precădere de Noul Sandero și de Noul Duster. În trimestrul al treilea, Sandero a fost cel mai vândut vehicul din Europa iar Duster cel mai vândut SUV de pe piaţa europeană. Cele două modele figurează totodată pe podiumul celor mai vândute modele către persoanele fizice din Europa (Sandero pe locul 1 şi Duster pe locul 3)”, se spune în raport.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro