duminică 26 mai 2024

CSAT pe coronavirus: Iohannis anunță măsuri suplimentare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după sedința CSAT pe tema coronavirusului, că nu există niciun caz confirmat în țara noastră, dar autoritățile trebuie să rămână vigilente.

Până în acest moment când vă vorbesc nu avem niciun caz confirmat de infecție cu acest virus în România. Chiar acum câteva minute am primit și rezultatele din Gorj, care sunt negative, dar nivelul de mobilizare trebuie să rămânp ridicat, ne confurntăm cu o alertă glonală. Toate statele sunt vulnerabile în fața acestu virus, care nu ține cont de granițe. În ședința CSAT s-a arătat că autoritățile din România au luat toate măsurile pentru prevenirea unei epidemii. Guvernul Orban a adoptat prevedere achiziționarea de echipamente necesare„, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului șe-a transmis cetățenilor să respecte indicațiile autorităților.

„În ședința CSAT am subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate, atât la nivel central, cât și local, informarea permanentă a medicilor de familie, managerilor de spitale. E nevoie de un efort comun și unitar, de aplicare riguroasă și fără abateri a măsurilor de prevenție pentru a proteja cetățenii. Am decis să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea potențialilor bolnavi cu probleme respiratorii la frontiere”, a adăugat Klaus Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro