luni 25 septembrie 2023

Cu 3 la examenul de română de la Evaluarea Națională, admiși în liceu la filologie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Elevi cu 2 și 3 la examenul de limba română de la Evaluarea Națională au fost repartizați în clase de filologie la liceu. Acest lucru este posibil în ultimii ani, de când nu mai este necesar să obții o notă egală sau mai mare ca 5 pentru a promova examenul.

Spre exemplu, la liceul Teoretic Mihai Viteazu din Vișina, județul Dâmbovița, au intrat la clasă de filologie un număr de 17 elevi care au luat sub 5 la examenul de la română. Cele mai mici medii cu care s-a intrat la filologie a fost 1,7 și 1,8, arată NewsWeek

Foto: NewsWeek

Nu este singurul exemplu. La Liceul Tehnologic Brâncoveanu din Scornicești, la clasa de filologie au intrat elevi cu note de 1,8 sau 3,4 la examenul de română. 

La Liceul Vladimirescu din Drăgănești-Olt, au fost repartizați la clase de filologie, un număr de 20 de elevi cu note, la examenul de limba română, mai mici de 5.

Exemple sunt în toată țara, inclusiv în București. Principala explicație pentru această explicație o reprezintă faptul că Ministerul Educației refuză să renunțe la o parte din locurile de la liceele teoretice pentru a nu desființa catedre. 

Foto: NewsWeek
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro