duminică 26 mai 2024

Cu cât vrea PSD să majoreze pensiile și salariile

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD va propune în coaliție majorarea salariului minim, a pensiei minime și a punctului de pensie, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, într-o conferință de presă susținută miercuri.

Astfel, social-democrații vor majorarea salariului minim la 3.000 de lei, a pensiei minime la 1.100 de lei și a punctului de pensie la 1.745 de lei.
„Vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei, dar valoarea va fi obligatorie. Aia înseamnă că 2.800 de lei vor fi taxați, efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei, iar 200 de lei rămân în continuare netaxați”, a declarat social-democratul.
Potrivit oficialului, o altă propunere se referă la creșterea pensiilor.
„Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei. Iarăși, tot în coaliție, vom propune și majorarea valorii punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a adăugat Marius Budăi.

 

Va fi propusă și acordarea unor premii de excelență pentru elevii și profesorii medaliați la olimpiadele internaționale, susține ministrul.

„O altă măsură extrem de importantă și la care ținem foarte mult și o vom pune pe masa de dialog a coaliției va fi acordarea unor premii de excelență pentru elevii și profesorii care au obținut medalii la olimpiadele internaționale. Vom propune premierea cu 5.000, 8.000 și 10.000 de euro pentru elevii care vor lua medalii de aur, argint și bronz. Vom propune, de asemenea, și pentru profesori, pentru că trebuie să îi premiem și pe ei, o să aibă premii în valoare de 2.500 de euro, 4.000 de euro și 5.000 de euro, bineînțeles, în funcție de medalii”, a continuat ministrul Marius Budăi.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro