vineri 14 iunie 2024

Culmea șofatului: Români cu permise obținute în țări africane

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

 Nu mai puțin de 41 de percheziţii domiciliare, pe raza a 19 judeţe şi a municipiului Bucureşti, au avut loc miercuri la locuinţele unor persoane implicate în obţinerea frauduloasă de permise de conducere pentru cetăţeni români, eliberate însă într-o ţară africană, transmite Agerpres.

 Descinderile fac parte dintr-o anchetă începută la Ploieşti în luna martie a acestui an.

Schema pusă la cale de gruparea infracţională, formată din români și străini, era simplă, arată Poliția Română într-un comunicat de presă. Se aduceau permise contrafăcute dintr-o țară africană, mai exact Congo, iar odată junse în România acestea erau preschimbate în documente româneşti.

Astfel, cei interesati de obținerea unor permise de conducere false ar fi pus la dispoziția membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care ar fi fost transmise în străinătate, pentru întocmirea permiselor. Toată ‘afacerea’ costa aproximativ 3.000 de euro. Și astfel nu se mai chinuiau nici măcar să învețe semenele de circulați, nu mai vorbim de examenul de traseu.

Ulterior, documentele false ar fi fost expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro