luni 17 iunie 2024

Cum s-ar organiza anticipatele, în viziunea PSD

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD vede, ca singură opțiune potrivită pentru ieșirea din criza politică provocată de demiterea Guvernului Cîțu, alegerile anticipate. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pus că social-democrații susțin  varianta unui guvern de specialiști pentru următoarele luni și convocarea de alegeri anticipate în luna martie a anului viitor.

Acel guvern (de specialiști) intră într-un calendar, își asumă calendarul convenit de o majoritate, se ajunge în luna februarie, martie, își depune demisia, cad cele două propuneri de guvern fiindcă există o majoritate și presupun că ne respectăm semnăturile, și intrăm la alegeri anticipate.”,a declarat Ciolacu la Europa Fm.

Marcel Ciolacu propune în acest sens ”o procedură” și un acord între partidele care ar putea susține acest demers.

Președintele Klaus Iohannis a precizat însă că “este, în realitate, aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate, nemaivorbind de faptul că probabil nici nu este de dorit, nu suntem nici măcar la un an distanță de alegeri parlamentare. Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar exact înapoi în situația în care suntem astăzi”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro