Dacia Spring, cea mai ieftină mașină electrică

Dacia Spring este cea mai ieftină mașină electrică. Lansată pe 15 octombrie 2020, la Paris, în cadrul Renault eWays, prima dacie 100% electrică costă doar 18.100 euro (TVA inclus), fără bonusul Rabla Plus.

Chiar dacă prețul este cel mai mic de pe piață, Dacia Spring beneficiază de un spațiu interior record pentru segmentul său, o motorizare electrică simplă și fiabilă și o autonomie rezonabilă, spun producătorii francezi.

Potrivit unui comunicat, începând din 20 martie 2021, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric.

De menționat este și faptul că, prin Programul Rabla Plus, Dacia Spring „Comfort Plus” va avea un preț de bază de 9.050 de euro, scrie NewsWeek. Voucher-ul Rabla Plus are o valoare de 45.000 de lei (cca. 9.300 €), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare. 

Cu o baterie de 26,8 kWh, Dacia Spring Electric permite obținerea unei autonomii de 225 km WLTP. Poți merge în oraș până la 5 zile, fără să trebuiască să încarci bateria vehiculului!

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi  deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț: 16.800 Euro (TVA inclus).

Comentează pe FACEBOOK