sâmbătă 2 martie 2024

Dacian Cioloș Critică Anunțul lui Ciolacu Privind Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Europarlamentarul Dacian Cioloș afirmă că guvernul și președintele au responsabilitatea de a obține un calendar exact pentru întregul proces de aderare la zona Schengen.

„Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea poziției Austriei pe Schengen. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au. Eu aș vrea să știu care a fost negocierea pentru aderarea completă la Schengen. Și când va avea loc etapa a doua, cu frontierele terestre? Pentru că marile pierderi de timp, bani și nervi la granițe sunt la frontierele terestre nu la cele aeriene”, susține Dacian Cioloș.

Cioloș spune că „este un început bun această veste, dar nu avem de ce să fim fericiți că acceptăm mila, nu sărim în sus de bucurie pentru osciorul austriac atunci când vorbim de dreptul nostru european”.

„Responsabilitatea guvernului și a președintelui este să obțină un calendar precis pentru întregul proces de aderare”, spune Dacian Cioloș.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Austria și-a ajustat atitudinea față de spațiul Schengen și a convenit să elimine restricțiile la frontierele aeriene pentru România.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a scris pe Facebook premierul Marcel Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro