Dan Barna: Am fost trași pe sfoară

Vicepremierul Dan Barna îi acuză pe partenerii de guvernare că „au tras pe sfoară” USR PLUS. Acuzațiile sunt lansate într-un raport realizat de USR PLUS privind stadiul angajamentelor la 8 luni de la intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR.

Membrii USR-PLUS sunt nemulțumiți de faptul că obiectivul „primari în două tururi” este trecut la capitolul „acceptat în programul de guvernare, dar blocat în aplicare”.

“Este unul dintre cele mai mari semne de întrebare legate de funcționarea coaliției. Ca să fie spus clar: am fost trași pe sfoară”, spune Dan Barna, potrivit Libertatea.

„Deși a fost luată în calcul la algoritmul parlamentar ca revenind (președinția comisiei) către USR PLUS, partenerii (PNL şi UDMR – n. red.) au afirmat ulterior că nu a contat la distribuția conducerilor comisiei parlamentare și au condiționat crearea de: a) să NU fie condusă de USR PLUS și b) să aibă un mandat clar negociat dinainte (nu înțelegem atunci de ce mai este nevoie de Comisie). În concluzie, am arătat bunăvoință la crearea guvernului, acceptând că decidem chestiunile electorale ulterior în Comisia parlamentară pentru cod electoral. Ulterior, a fost blocată chiar crearea comisiei în sine”, mai scrie în raportul USR PLUS, potrivit sursei citate.

În document se precizează că acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu majorarea numărului de parlamentari pentru diaspora. De asemenea, Barna a enumerat şi desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, reducerea numărului de primării, deblocarea legii vaccinării, educaţia pentru sănătate (inclusiv educaţia sexuală – n. red.), depolitizarea şcolilor, legea offshore prin care o treime din redevenţe ar merge la sistemul de pensii şi impunerea unei garanţii pentru ambalajele reciclabile astfel încât populaţia să fie încurajată să nu le arunce, ci să le returneze.

Comentează pe FACEBOOK