duminică 26 mai 2024

Manevră electorală a lui Chirica: Bani pentru bone

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În an electoral, primarul din Iași, Mihai Chirica, a luat decizia de a da familiilor bani pentru a-și angaja bone. De acest ajutor pot beneficia persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară şi ale căror venituri sunt de până la 3.500 de lei pe membru de familie.

Municipalitatea spune că astfel se va rezolva problema locurilor în creşe şi grădiniţe.

“Se va ajuta la pregătirea în vederea începerii activităţii şcolare a minorilor şi va creşte numărul de persoane care sunt înregistrate cu un contract de muncă activ. Ţinând cont că cele mai multe nu au un contract legal de muncă, prin realizarea unui stagiu legal de vechime în muncă pentru acordarea pensiei sau a asigurării contribuţiei de sănătate, persoanele care în prezent exercită ocupaţia de bonă vor avea asigurată şi viitoarea protecţie socială”, se arată în proiectul de hotărâre, potrivit Agerpres.

Conform documentului, ajutorul financiar va fi acordat lunar, pentru fiecare copil de vârstă preşcolară, în funcţie de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie. El va fi de 710 lei pentru familiile cu venit de până la 2.100 lei/membru de familie; 550 lei pentru cei cu venituri de la 2.101 lei până la 2.500 lei; 390 lei pentru familiile cu venituri de la 2.501 lei până la 3.000 lei – 390 lei; 250 lei pentru cei cu venituri de la 3.001 lei până la 3.500 lei.

În Municipiul Iaşi există 18.182 de copii cu vârsta preşcolară de 0 – 6 ani şi 166.364 de contracte individuale de muncă active.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro