De ce fuge Cîțu de întrebările legate de PNRR?

Se închide mina de uraniu de la Crucea. Se vinde Moldominul pe nimic(30% din resursele de cupru din România, circa 200 milioane de tone). Licența de exploatare de la mina Băița (Bihor) pentru o firmă 100% românească întârzie de 2 ani, timp în care firme cu capital străin exploatează fără probleme. Darea în plată care ar fi salvat Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște nu s-a făcut. Acesta este contextul în care România, prin actualul guvern, vrea să se împrumute cu 15 miliarde de euro pentru așa zise investiții.

Azi Cîțu a fugit iar în Parlament în momentul în care l-am întrebat despre PNRR. De ce fuge Cîțu, de rușine că distruge ultimele capacități de producție din România sau pentru că știe că PNRR nu este un proiect de țară ci un jaf de proporții?

De ce nu a fost prezentat și votat în Parlament PNRR-ul ci doar o sută de pagini din cele peste 1300? Iată că așa-zișii “pro-europeni” care ne acuză pe noi de sentimente anti-europene au fost criticați chiar de Comisia Europeană care a transmis Guvernului României o nouă evaluare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar observațiile detaliate dezvăluie măsura imposturii celor care au elaborat acest document. Așa au ieșit la iveală, iată, abia acum, informații halucinante despre banii cu dedicație către GSP Power (600 milioane de euro), despre sumele nejustificate solicitate de Hidroelectrica (128 milioane de euro), despre miliardele de euro alocate pentru consultanţă, salarii şi asistenţă tehnică, despre publicitatea de 29 de milioane de euro prin care guvernul intenționează, în fapt, să mituiască presa, despre training-uri care costă 133.000 de euro de persoană și despre multe alte costuri supraestimate sau nefundamentate.

De aceea, AUR a fost ocolit. De aceea, noi nu am putut consulta documentul în avans și, de aceea, noi nu am putut depune niciun amendament în Parlamentul României.  Tot acest PNRR este o uriașă bătaie de joc. Un plan care nu urmărește altceva decât îmbogățirea clicii penelisto-useristă, subjugarea intereselor românești și îndatorarea generațiilor ce vin.

Nu, nu noi suntem anti-europeni ci ei, prin incompetența de care dau dovadă și prin favorizarea unor proiecte străine de interesul national.

Cel care vremelnic este prim-ministrul României și pretinde că este partenerul mediului de afaceri să explice care companii (cele autohtone  sau cele internaționale) au de beneficiat în urma situațiilor de la Crucea(Suceava), Băița(Bihor), Moldova Nouă (Caraș-Severin) sau Târgoviște (Dâmbovița). Iar dacă PNRR-ul prin care se vor face studii de caz, consultări, traininguri și raporte este atât de benefic pentru economie, de ce reprezentanții uneia dintre ramurile cele mai importante pentru economia națională, în care mai avem încă întreprinzători români, acuză că se va mări de 10 ori prețul plătit pe kilometru, prin implementarea PNRR?

George Simion – Președintepe partidului AUR

Comentează pe FACEBOOK