Decizia CCR o scapă pe PSD-ista Andreea Cosma de închisoare

Decizia CCR o scapă pe PSD-ista Andreea Cosma de închisoare

Condamnarea la 4 ani de închisoare a deputatei PSD Andreea Cosma a fost anulată în baza deciziei CCR privind completurile nelegale de la instanța supremă.

Dosarul va fi trimis pentru rejudecare la instanța supremă, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit Hotnews.

Decizia de desființare a sentinței este o consecință a hotărârii CCR privind compunerea nelagală a completurilor de 3 judecători de la ICCJ.

Andreea Cosma a fost condamnată în decembrie 2018, în primă instanță, de către un complet de 3 judecători la 4 ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Ciuperceasca”. DNA Ploiești a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma pentru fapte comise în 2015, când aceasta era notar.

Anunțul a venit după ce doi judecători au lăsat în libertate sceleratul cu 6 crime la activ, care a dat apoi foc unei fete de 17 ani. Tot la Mehedinți a fost eliberat acum câteva zile criminalul Marius Csampar, condamnat la 99 de ani închisoare. Omorâse „doar” 6 oameni. Un judecător din Vaslui a eliberat astăzi majoritatea interlopilor care s-au încăierat pe viață și pe moarte la Murgeni. Curtea Supremă a dat vineri de la zero procesul Băneasa, după ce a ieșit la iveală faptul că fostul judecător Ion Tudoran a motivat sentința în timp ce era internat la balamuc.

Comentează pe FACEBOOK