miercuri 6 decembrie 2023

Dedesubturile Ordonanței inițiate de ministrul Culturii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ordonanța care ar favoriza dezvoltatorii imobiliari inițiată de ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu (PNL) a stârnit revoltă în țară. Mai mult, ies la suprafață interesele ascunse pe care Gheorghiu le are prin promovarea acestei ordonanțe. Potrivit G4Media, ministrul Culturii are o datorie de 35.000 de euro către un important constructor. Este vorba despre Viorel Nuțu, un om de afaceri din Suceava, fost asociat al liberalului într-o firmă – B.G. Media SRL Suceava – societate care administrează activitatea unui post local de televiziune.

Gheorghiu susține că nu există nici o legătură între modificări și relația cu patronul sucevean, schimbarea legii fiind menită ”să protejeze patrimoniul, dar și să asigure cetățenilor un set de reguli coerente”.

Conform modificărilor propuse de Gheorghiu, pentru avizarea proiectelor imobiliare din zonele protejate nu ar mai fi necesar avizul Comisiilor Zonale de Monumente Istorice, ci al unui expert atestat.

Din declarația de avere a lui Bogdan Gheorghiu reise că îi datorează omului de afaceri moldovean, din 2012, suma de 35.000 de euro. Termenul scadent pentru plata banilor este 2022.

Cei 35.000 de euro reprezintă ”doar un împrumut pe o perioadă de 10 ani, care va ajunge la termen anul viitor. Contractul de împrumut a fost realizat la un cabinet notarial, cu termenele anuale de plată onorate, cu clauze bine stabilite”, a transmis ministrul pentru G4Media.

Modificarea a fost criticată de reprezentanți ai unor autorități locale și arhitecți.

„Adoptarea acestui proiect ar fi una dintre cele mai grave lovituri date patrimoniului construit. Modificările propuse slăbesc și mai mult protecția patrimoniului! Exclus să acceptăm aceste modificări. Sunt inacceptabile”, a spus directorul-adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCR), Edmond Niculușcă.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro