luni 17 iunie 2024

Delegație de parlamentari americani vizitează Taiwanul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O delegație de parlamentari americani a ajuns duminică în Taiwan. După vizita lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, este rândul delegației de parlamentari să își încerce norocul. În cele două zile cât vor sta este programată și o vizită cu președintele Tsai Ing-wen.

 Vizita are loc pe fondul tensiunilor cu China, informează Reuters, potrivit mediafax.

Delegația este condusă de senatorul Ed Markey. Acesta este însoțit de alți patru parlamentari, aflați într-o vizită mai amplă în regiunea Indo-Pacific.

Luni dimineață va avea loc și întâlnirea cu președintele Tsai Ing-wen.

„Delegația se va întâlni cu înalți lideri taiwanezi pentru a discuta despre relațiile dintre SUA și Taiwan, securitatea regională, comerțul și investițiile, lanțurile de aprovizionare globale, schimbările climatice și alte probleme semnificative de interes reciproc”, se arată în comunicatul ambasadei americane.

Beijingul revendică Taiwanul. Mai multe exerciții militare au fost organizate în jurul insulei cu ocazia vizitei din această lună la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi. Exercițiile militare au fost organizatei pentru a-și exprima dezacordul față de această vizită.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro