sâmbătă 20 iulie 2024

Deszăpezire în bătaie de joc pe A2. Replica CNAIR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Operațiunea munca-n zadar pe Autostrada Soarelui. Un utilaj de deszăpezire a fost filmat pe A2 cum aruncă zăpada de pe un sens pe altul.

Postarea a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat sute de comentarii.

În imagini se vede cum utilajul de deszăpezire aruncă zăpada de pe sensul pe care-l curăța pe celălalt sens de mers.

Totuși, Compania de Drumuri a reacționat afirmând că manevra este una corectă, scrie Hotnews.

Redăm mai jos explicația oficială de la CNAIR:

„Intervenția autoutilajelor de deszăpezire ale D.R.D.P. Constanța se desfășoară în conformitate cu prevederile ”Ghidului privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice, emis în baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009”.

În conformitate cu Ghidul menționat,

“În cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului.”

În cazul intervențiilor efectuate pe autostradă, aruncarea zăpezii de pe o cale pe alta se face numai atunci când tronsonul de autostradă este închis circulației publice.

Imaginile publicate pe Facebook demonstrează, încă o dată, indisciplina unor participanți la trafic care au încălcat restricțiile impuse, intrând pe un tronson de autostradă închis circulaței publice în scopul realizării activității de deszăpezire, punând în pericol atât siguranța personală, cât și a personalului care participă la intervenția pentru deszăpezire.”

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro