sâmbătă 22 iunie 2024

Dexonline o contrazice cu date pe Deca: Elevii au știut subiectele la BAC

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În prima zi de Bacalaureat, expresia „de bună seamă” a fost căutată atât în timpul examenului, cât şi înainte de zorii zilei, când teoretic, nimeni nu ar fi trebuit să ştie ce se dă la examenul de Limba și Literatura Română.

Ministra Educaţiei, Ligia Deca, a dat asigurări că nu a existat nici o neregulă şi totul a decurs planului securizat. Aceasta spune că subiectele au fost făcute publice după ce elevii intraseră în sălile de examen.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Observatorul de noapte, managerul dexonline.ro o contrazice total şi afirmă cu certitudine că în jurnalul accesărilor de pe site-ul său creşterea de căutări e venită ca urmare a Bacalaureatului, în timpul sau înaintea examenului. 

Ministerul Educaţiei afirmă că ar fi vorba despre algoritmul Google Trends, care nu precizează cu exactitate ora la care s-au făcut căutările.

Dexonline nu apelează însă la algoritmul Trends, ci are propria monitorizare despre propriul site. Ligia Deca merge şi mai departe şi spune că a discutat cu nişte specialişti, care i-au explicat că sintagma „de bună seamă” ar fi putut fi căutată şi pentru verificarea corectitudinii unor cărţi sau opere ştiinţifice.

„E o anomalie prea mare ca să fie pusă pe seama altui fenomen, coincidenţa ar fi mult prea mare, să nu fie căutările în urma descoperirii subiectelor.

Acesta este un calcul statistic simplu. Cred că orice matematician poate să detecteze această anomalie printr-un calcul simplu.

La partea cu răsuflatul subiectelor, aici e greu de găsit adevărul, dar în mod cert se ştie. Unde există un lanţ mare de intermediari, întotdeauna există şi o verigă slabă.” – a explicat Radu Borza, managerul dexonline.ro.

Și la matematică și geografie au apărut subiectele în mediul online înainte de examen

Ministerul Educaţiei a declanşat o nouă anchetă, după ce subiectele de la proba de Geografie au apărut pe Internet la aproximativ un sfert de oră de la intrarea elevilor în săli. La fel s-a întămplat şi cu o zi înainte, când subiectele de la Matematică au apărut în mediul online înainte de începerea probei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro