sâmbătă 22 iunie 2024

Dîncu, noi detalii despre mobilizarea rezerviștilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, vrea să îi liniștească pe români cu privire la mobilizarea rezerviștilor în caz de război. Dîncu spune că România nu va reveni la stagiul militar obligatoriu. O astfel de măsură ar fi prea costisitoare și nu ar fi practică, în condițiile în care în prezent se merge pe armate profesioniste, a explicat el la Dig24. El punctează și faptul că, în caz de mobilizare, nu vor fi chemate toate persoanele între 18 și 60 de ani, așa cum s-a vehiculat.

„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”, a explicat Dîncu.

„Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii… Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a spus ministrul.

El a adăugat că nici în caz de mobilizare nu pot fi chemate toate persoanele între anumite vârste, dacă nu au făcut pregătire militară.

Nu poți mobiliza decât oamenii mobilizabili – cei care au făcut pregătire militară.

Numai ei pot fi mobilizați. Dacă ar fi un conflict, atunci se pune la punct industria, administrația, și cei care nu au făcut armata pot ocupa un loc în economie, dar nu poți să îi mobilizei în armată”, a declarat Vasile Dîncu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro