duminică 3 martie 2024

Diplomații români obligați să știe minimum două limbi străine

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

USR nu mai vrea ca diplomații români să fie repetenți la capitolul limbi străine.

Senatorul USR Cristian Bordei, secretar al Comisiei pentru politică externă din Senat, a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens. Acesta propune ca membrii corpului diplomatic şi consular al României să ştie să vorbească cel puţin două limbi străine. Una dintre limbile vorbite trebuie să fie neapărat de circulaţie internaţională.

„Avem nevoie în acest corp de oameni bine pregătiţi, care să fie capabili să poarte un dialog de substanţă, fără intermediari, cu omologii lor din alte state. Prin acest proiect de lege doresc să corectez din acest punct de vedere lipsurile actualei legislaţii privind selecţia membrilor corpului diplomatic şi consular. Activitatea diplomatică nu se face cu orice limbă străină, iar multilingvismul este o politică asumată la nivelul instituţiilor Uniunii Europene”, a declarat Cristian Bordei, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, iniţiativa legislativă  „rezolvă o problemă semnalată încă din 2003”.  La acea vreme, Consiliul Legislativ a spus că este important ca diplomaţii români să cunoască o limbă de circulaţie internaţională, pentru a evita barierele lingvistice în activitatea lor.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro