miercuri 6 decembrie 2023

Directiva Kremlinului: Ori aruncați iPhone-ul, ori îl dați copiilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Kremlinul a ordonat angajaților blocului politic intern al administrației prezidențiale de la Kremlin să nu mai folosească telefoanele iPhone, recomandânduli-se înlocuirea acestora cu smartphone-uri de la alte mărci și cu un alt sistem de operare. Oficialii ruși se tem că aceste dispozitive sunt vulnerabile în fața agențiilor de informații occidentale.

„S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncați, fie îl dați copiilor.

Toată lumea va trebui să o facă în martie”, le-a spus Serghei Kiriyenko, primul adjunct al șefului administrației prezidențiale, oficialilor implicați în politica internă, a precizat Kommersant, citând surse neidentificate, potrivit Reuters.

Când a fost întrebat luni despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate confirma informația .

„Telefoanele inteligente nu ar trebui să fie folosite pentru chestiuni oficiale”, a declarat Peskov reporterilor. „Orice smartphone este vulnerabil, indiferent de sistemul de operare pe care îl are – Android sau iOS. În mod normal, acestea nu sunt folosite în scopuri oficiale”.

Vladimir Putin a spus întotdeauna că nu are un smartphone, deși Peskov a spus că Putin folosește internetul din când în când.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro