Doi deținuți de la Jilava, eliberați din greșeală

Doi deținuți de la Jilava, eliberați din greșeală

Doi deținuți de la Penitenciarul Jilava au fost eliberați, miercuri, din greșeală. Eroarea a fost sesizată la scurt timp după ce condamnații au părăsit penitenciarul din județul Ilfov, iar conducerea a început imediat căutarea lor, cu ajutorul polițiștilor.

Unul dintre cei doi deținuția fost prins în Centrul Vechi, la distracție, iar celălalt s-a prezentat singur la secția de poliție 11.

„E o simpla intamplare. Au mai fost astfel de cazuri cu zecile pe vremea recursului compensatoriu. Nu e neaparat o problema cand le dai drumul inainte, pentru ca te duci imediat dupa ei si ii aduci acasa. Problema mai mare e cand le dai drumul mai tarziu, si atunci trebuie sa le platesti despagubiri la CEDO.

Problema vine ca avem mereu legi noi, care trebuise interpretate si calculele difera in functie de acest lucru. Cred ca astfel de erori se mai intampla. Pe vremea recursului compensatoriu erau sute si sute de dosare, se lucrau la 3 maini si tot apareau erori.”, a declarat Sorin Dumitrascu, liderul sindicatelor angajatilor din penitenciare, potrivit Ziare.com

Comentează pe FACEBOOK