luni 15 iulie 2024

Dosarul Belina: PSD plătea elicopter privat pentru Dragnea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noi audieri, marți în dosarul Belina. Un pilot a declarat în fața judecătorilor de la Tribunalul București că  l-a transportat de mai multe ori pe Liviu Dragnea cu un elicopter pe insula Belina, în baza unui contract încheiat cu PSD.

„L-am transportat de mai multe ori pe domnul Dragnea pe insula Belina. Nu ştiu dacă este insulă din punct de vedere geografic, dar aşa o identificam. Imediat după ce aterizam pe insula Belina, îl lăsam pe domnul Dragnea şi plecam. (…) Serviciile de transport au fost încheiate în baza unui contract semnat între Cobrex Trans şi PSD”, a spus pilotul Constantin Apăvăloaie, administrator al firmei de transport aviatic Cobrex Trans din Braşov, potrivit Agerpres.

Special pentru deplasările lui Dragnea, un administrator al insulei a construit o platformă de beton, “care nu putea fi considerată un heliport”.

“Acea placă de beton nu poate fi considerată heliport. Pentru heliport trebuie să aibă autorizaţie de la autorităţi şi, din punct de vedere tehnic, pentru a putea ateriza, platforma trebuie să reziste la presiunea de aterizare a elicopterului”, a spus pilotul.

Acesta a mai spus că la Belina l-a transportat și pe aghiotantul lui Dragnea, Adrian de la SPP.

“ L-am transportat cu domnul Dragnea şi pe aghiotantul acestuia, Adrian de la SPP, precum şi alte persoane a căror identitate nu o pot spune. Cel mai mult am transportat patru persoane. În perioada campaniei, de obicei vara, mergeam cu domnul Dragnea în ţară şi apoi îl lăsam pe insula Belina”, a continuat pilotul.

În dosarul Belina este judecată Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Următorul termen în dosar este pe 10 martie, iar în data de 24 martie ar urma să fie audiat și Vasile Dâncu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro