sâmbătă 2 martie 2024

Dosarul vaccinurilor din pandemie. Cererea DNA în cazul lui Cîţu, la Senat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă ar putea fi urmăriți penal. Solicitarea DNA în cazul Cîţu a fost deja trimisă Comisiei juridice, care are termen până pe 29 noiembrie să dea raport de ridicare a imunității senatorului.

PNL, PSD și USR vor vota pentru ridicarea imunității.

Totodată, liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat că Florin Cîțu va demisiona din PNL, rămânând senator neafiliat.

Procurorii susțin că, în perioada ianuarie – mai 2021, persoane din Guvernul României ar fi contractat prin mecanismele Uniunii Europene un număr mult mai mare de doze de vaccin Pfizer și Moderna decât era necesar, în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român era de 10,7 milioane.

„Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului”, se arată într-un comunicat DNA, remis joi.

Vlad Voiculescu, la EuroNews: „Colonelul Valeriu Gheorghiță era președintele CNCAV și dumnealui răspundea direct domnului premier Cîțu”, în pandemie

„Deciziile au fost la premierul Cîțu și la CNCAV, la Valeriu Gheorghiță. Acolo au fost toate deciziile legate de vaccinare, de tot ce înseamnă vaccinare: de achiziție, de repartiție, de centrele de vaccinare, comunicarea vaccinării, tot ce ținea de vaccinare”.

Pe de altă parte, Voiculescu spune că „au fost multe chestiuni de incertitudine – de la care vaccinuri o să funcționeze, care vaccinuri o să iasă pe piață, să primească autorizație de punere pe piață, câte vaccinuri vor fi necesare, în ce interval, cum o să se dezvolte virusul? – Sunt multe decizii… Dacă procurorul spune că nu trebuiau cumpărate vaccinuri, nu știu, poate că știe dândul cum au făcut alte țări. Eu știu că așa s-a procedat peste tot și, dacă au fost prea multe vaccinuri, aștept să văd care dintre decizii erau greșite”. 

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro