luni 17 iunie 2024

Dragă Nicușor Dan, de data asta e groasă…!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicușor Dan are o poveste frumoasă. Este un independent care luptă de ani buni pentru București. Mai ales pentru parcurile și spațiile verzi din Capitală. A pornit de jos, a luptat cu rechinii imobiliari și s-a făcut cunoscut. Să nu uităm că, la prima sa candidatură ca independent era mic de tot. A luat un procent cu o singură cifră. Dar foarte important a fost că nu s-a dat bătut. Și a rămas în continuare protectorul zonelor verzi din oraș.

Cu timpul, după ce notorietatea sa a crescut, au apărut și contestatarii. Acei cârcotași care spuneau că majoritatea acțiunilor sale în instanță ascunde de fapt altceva. Că, de fapt, Nicișor și asociețiile sale blochează tot în oraș doar pentru a o da la pace cu dezvoltatorii. Ca argument, primii veneau cu exemple nenumărate de procese în care asociețiile lui Nicușor Dan se retrăgeau din proces înainte de pronunțate, semn că părțile s-ar fi înțeles… Personal, am refuzat să cred toate aceste acuze de blat. Ba chiar i-am dat tot suportul activistului independent, pe motiv că noi, bucureștenii, chiar suntem văduviți de spațiile verzi. Vedem cu rechinii imobiliari forțează zilnic nota și construiesc în parcuri, pe zone protejate și oriunde li se permite de către partenerii lor corupți din Administrație. Așa că prezența unui activist de tipul Nicușor Dan chiar nu strica. Măcar să-i mai sperie!

Am acceptat chiar și jocul electoral făcut pe spatele său de Ludovic Orban. Disperat să nu apară vreun pretendent care să-i sufle partidul după o victorie răsunătoare la București, premierul a forțat candidatura lui Nicușor Dancu susținerea PNL. Le-a dat astfel șah și USR-iștilor, care nu aveau cum să nu își susțină fondatorul partidului. Așa a ajuns Nicușor Dan candidat comun. Mie mi-a plăcut că și-a păstrat totuși statutul de independent și nu s-a înscris la PNL. Nu știu daca a făcut-o pentru imaginea sa personală sau așa a fost sfătuit de cineva, dar e de apreciat.

Până aici, totul e roz. Povestea frumoasă a candidatului urcat pe un cal alb, ce are în sfârșit șanse să câștige Capitala, a fost curmată de lupul cel rău și roșu în cerul gurii. O înregistrare scoasă cu vădit scop electoral, în care apare Nicușor Dan, i-a creat acestuia o problemă cât casa. De ce?! Pentru că nu vorbim de o conservă electorală din tinerețea candidatului, ci de o serie de convorbiri ale deputatului Nicușor Dan de acum 4 luni! N-o să insist foarte mult pe conținutul discuțiilor. Le găsiți pe net în toată splendoarea lor și judecați singuri. Eu vreau să explic doar contextul:

– Un individ despre care presa spune că ar fi interlop și implicat destul de tare în traficul de droguri, deținea de ani buni un restaurant cu terasă în Parcul Copiilor din sector 4. Mihai Mitrache zis “Câine” se lupta cu primăria pentru a menține acea construcție pe spațiul verde, în mijlocul unui parc amenajat recent. Era exact genul de “cleint” al lui Nicușor Dan și al asociețiilor sale protectoare de parcuri și zone verzi. Te-ai fi așteptat ca activiștii să fie cei mai aprigi contestatari ai acestui tip de construcții, cum s-a întâmplat în multe alte cazuri.

– Lupta “Câinelui” cu administrația locală s-a terminat în aprilie anul acesta, când primăria a primit verde din partea instanței să demoleze coșmelia din parc și să redea zona verde locuitorilor. Taman când să intre buldozerele peste individ, a venit telefonnul lui Nicușor Dan însuși!

– Pentru candidatul actual al dreptei, cunoașterea legii și respectarea ei este vitală! Acesta ar trebui să știe că nu au voie să suni autoritățile și să faci tragic de influență în favoarea unui privat, nici dacă ești convins că are dreptate. Decât dacă ești avocatul său sau reprezentantul său legal. Telefonul (sau telefoanele, fiindcă înțeleg că au fost mai multe apeluri) lui Nicușor Dan a fost din postura de prieten al acelui proprietar de terasă, alături de care Asocieția lui Nicușor Dan se constituise și parte civilă în proces!! Deci nu doar că recunoaște în înregistrări că sunt apropiați, dar l-a și ajutat în proces. De când ajută asociațiile de tipul Salvați Bucureștiul proprietarii de terase și restaurante ridicate în parc, pe spațiul verde, eu nu știu! Aici domnul Dan trebuie să ne lămurească.

– În fine, un singur lucru mai trebuie să recunoaștem, pentru a fi corecți până la capăt! Pe vremea când Laura Codruța Kovesi încă era în funcție și DNA-ul avea o fișă a postului, pentru un așa trafic de influență erai trezit dimineața la 6, de mascați. E drept că la fel se întâmpla și dacă erai primar în funcție și făceai ceea ce fac astăzi unii primari PSD. Cel de la Sectorul 5, de exemplu, ar fi fost probabil și judecat până acum, pentru ce ticăloșii face acolo. A dat spațiile verzi în avans pe următorii 4 ani, unei firme turcești. Deci nu doar că își toacă bugetul pe acest mandat, dar se asigură că nici următorii 4 ani nu mai e loc de îndreptat furăciunile. Negoiță de la 3 a preschimbat demult primăria în feudă proprie, în vreme ce impozitele pe blocurile din propriul sector, deținute de fratele, său “uită” să le plătească. Iar exemplele pot continua

Morala este una simplă. Da, oameni buni, am contestat cu toții “Ciuma Roșie” de mulți ani încoace. A fost o perioadă neagră în istoria postdecembristă a României, în care poporul ajunsese să fie condus de o semi-analfabetă nedovedită, plasată premier de un infractor dovedit! Sper ca românii să nu uite acea perioadă. Însă nimeni nu ne poate cere să închidem acum ochii la tot ce fac cei care le-au luat locul. Mereu am mers pe ideea să votăm răul cel mic și de 30 de ani încoace mergem din rău în mai rău. Îi cer public candidatului Nicușor Dan să detalieze interesele pe care le are cu anumiți imobiliari și proprietari de spații comerciale din București și să explice conținutul acelor înregistrări dubioase.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro