Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) este acuzată că, începand cu luna februarie 2021, nu a raportat toți pacienții COVID. Este vorba despre aproximativ 3.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, ce nu au fost introduse de angajații DSPMB în aplicația CORONA FORMS. Pacienții au fost raportați de către reprezentanții clinicii OK Medical conform prevederilor legale.
În acest context, OK Medical a formulat și transmis, joi, două plângeri penale împotriva angajatilor DSPMB. Plângerile au fost înregistrate la DIICOT și DNA și au în vedere săvârșirea mai multor infracțiuni, precum abuz în serviciu și zadarnicirea combaterii bolilor.
Totodată, reprezentanții clinicii medicale au transmis și către Ministerul Sănătății o adresa de clarificare a situației.
„Aceasta actiune nelegala a angajatilor DSPMB a generat si genereaza o serie de efecte: raportarea eronata a numarului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, neinstituirea obligatiei de izolare pentru pacientii depistati pozitivi, punerea in imposibilitate a pacientilor de a beneficia de concedii medicale, punerea in imposibilitate a pacientilor de a beneficia de ingrijiri medicale, prejudicii grave de imagine ale Companiei noastre etc.”, transmite OK Medical.
Reprezentanții companiei au mai purtat discuții cu conducerea DSPMB și li s-a promis remedierea situației, dar directorul Oana Nicolescu nu doar că nu a întreprins nicio acțiune în acest sens, dimpotrivă, aceasta a decis cercetarea disciplinară a medicilor epidemiologi din cadrul DSP, care, împreuna cu OK Medical, au propus măsuri constructive de combatere a pandemiei.
Directorul DSPMB a invocat „motive nereale, nelegale, cu scopul de a intimida si de a ne forta sa renuntam la demersurile noastre legale, juste si corecte din punct de vedere epidemiologic”, spun reprezentanții OK Medical.
Comentează pe FACEBOOK