duminică 14 iulie 2024

Dumitrescu (PNL), cercetat sub control judiciar pentru luare de mită

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE 3: Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat joi seara că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, în urma anchetei DNA.

Acesta este prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova.

”Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”, a scris pe Facebook Iulian Dumitrescu.

Acesta a arătat că a pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate.

”Aşa cum am mai afirmat, am pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate. Colaborez cu instituţiile statului pentru a se lămuri cauza şi a se afla adevărul faptic. Conform legii, sunt în continuare beneficiarul prezumţiei de nevinovăţie”, a spus acesta.

Stirea initiala

UPDATE 2: Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii.

Stirea initiala

UPDATE: Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a precizat că formațiunea lasă Justiția să-și facă datoria în cazul lui Iulian Dumitrescu.

Referitor la informațiile apărute în presă privind situația d-lui Iulian Dumitrescu, facem următoarele precizări:  PNL consideră că justiția trebuie să își facă datoria. Ca de fiecare dată, PNL este de partea aplicării legii și nu interferează în justiție.  Totodată, PNL va aplica Codul Etic și prevederile statutare ale partidului în funcție de evoluțiile viitoare în justiție. Avem încredere în justiția din România”, a spus Stroe pentru Adevarul.

Conform statutului PNL, suspendarea din partid are loc dacă există măsură de arestare sau condamnare.

Stirea initiala

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, este vizat, joi, de o serie de percheziţii ale procurorilor DNA. Percheziţii au loc la domiciliul lui Iulian Dumitrescu, dar şi la mai mulţi membri ai familiei, printre care şi la sora acestuia.

„În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele CJ Prahova ar fi suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, iar ancheta ar viza modul prin care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil din judeţul Prahova.

În plus, acțiunea ar viza și locuința din cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, acolo unde liberalul ar plăti o chirie de 6.000 de euro pe lună pentru un apartament de 800 mp, potrivit G4Media.

Soția politicianului ar conduce un Lamborghini Urus de 250.000 de dolari.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro