duminică 14 iulie 2024

După alegeri, vine iarna! Sistemul de termoficare, în colaps

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Au trecut alegerile, iar iarna se anunță, din nou, una grea pentru bucureșteni. Dacă în timpul verii întreruperile de furnizare a apei calde nu au fost chiar deranjante, lipsa căldurii în calorifere pe timpul iernii va încinge din nou spiritele.

Sistemul de termoficare din București este în colaps. O recunoaște Claudiu Creţu, administrator special al producătorului de energie termică Elcen, în cadrul unei conferințe a publicației Profit.

„Ca în bancul cu Petrică şi lupul, până în acest an unii nu credeau că suntem în colaps, dar iată că toată vara cetăţenii oraşului Bucureşti s-au plâns de calitatea serviciului, lipsa apei calde şi lipsa parametrilor de apă caldă”, a afirmat Claudiu Creţu.

Creţu crede că lucrurile s-ar putea rezolva pe viitor, dar investițiile nu pot fi făcute imediat, în câteva luni.

Acesta se arată încrezător în dorința noului primar Nicușor Dan de a rezolva o dată această problemă a Bucureștiului, capitală europeană în secolul XXI.

„Această iarnă o vom trece printr-un management de criză, printr-o gestionare a avariilor cât se poate de rapidă, astfel încât să nu fie probleme”, a precizat reprezentantul Elcen.

Cazanele sunt de acum 50-60 de ani, motiv pentru care ar fi nevoie de investiţii în centrale noi, în ciclu combinat, de nouă generaţie, eficiente raportat la consumul de gaze şi la emisii.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro