duminică 26 mai 2024

Educație emoțională, o nouă materie în școli

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Sănătății cere introducerea Educației emoționale ca materie în școli.  Alexandru Rafila a făcut această declarație într-o întâlnire cu mai mulți adolescenți organizată de 1 iunie transmite Europa Fm.

Ministrul Sănătății, în dialog cu o tânără de 15 ani:

Elevă: „Eu, când m-am întors la școală, și vorbesc și în numele colegilor mei, fiind prima dată în clasa a IX-a când am intrat în contact cu liceul și schimbarea foarte mare, am fost epuizați. Atât fizic cât și emoțional a fost un efort foarte mare pentru că eram obișnuiți să stăm acasă, să stăm în confortul nostru și a fost foarte mult deodată. Nu aveam curaj să vorbim, să comunicăm cu profesorii, că până la urmă și ei se confruntau cu o nouă problemă.”

Ministrul Sănătății: „Sănătatea emoțională este foarte importantă și nu numai pentru voi ci și pentru întreaga societate. Eu cred că ar trebui să facem cursuri și mulți care sunt în politică sau în poziții de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională pentru că atunci când iei o decizie trebuie să te gândești întotdeauna la impactul deciziilor tale asupra modului de funcționare a societății și asupra emoției, asupra afectivității care trebuie să existe în comunități.”

Ministrul Sănătății l-a provocat pe ministrul Educației să grăbească procesul de integrare în școli a materiei „Educației pentru Sănătate”, în care să fie inclusă și educația emoțională.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro