luni 22 aprilie 2024

Efectele politicilor PSD, confirmate de un nou studiu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un nou studiu confirmă efectele politicilor PSD care susțin creștere economică. PSD transmite că a reușit, prin politicile economice și sociale implementate, să conducă România spre una dintre cele mai mari creșteri economice la nivelul Uniunii Europene.

Efectele politicilor PSD care susțin creștere economică, confirmate de un nou studiu

În ultimii ani, multe țări din Europa, dar și la nivel global se confruntă cu o stagnare sau, mai rău, cu o scădere a creșterii economice. PSD transmite într-un comunicat de presă că a reușit, prin politicile economice și sociale implementate, să conducă România spre una dintre cele mai mari creșteri economice la nivelul Uniunii Europene.

Dacă la nivelul Uniunii Europene, Comisia Europeană previzionează o creștere de doar 0,9%, pentru avansul economiei româneşti în 2024, Bruxelles-ul estimează o creștere de până la 2,9%.

„Această estimare este reconfirmată și de ultimul studiu publicat de iBanFirst, furnizor global de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii. Conform acestora, economia României va creşte cu 2,7%, susţinută de investiţiile publice şi consumul privat. Inflaţia va oscila în jurul valorii de 5%, iar cursul RON/EUR se va menţine relativ stabil.”, transmite PSD.

Deși inflația apasă încă greu pe buzunarele românilor, perspectivele analiștilor privind evoluţia economiei româneşti sunt pozitive. Astfel, se estimează că PIB-ul va avea o creştere medie anuală de circa 4% în următorii 10 ani.

Efectele politicilor PSD, confirmate de analiști

 

Analiștii preconizează că majoritatea economiilor vor opera sub potențialul lor în 2024 și în anii următori. Această rată de creștere mai scăzută decât în trecut reflectă însă o încetinire la nivel global, care afectează și România.

Cu toate acestea, iBanFirst România consideră că progresele semnificative în ceea ce privește creșterile venitului mediu net au potenţialul de a stimula economia pe termen lung.

Informațiile comunicate de iBanFirst se alătură concluziilor studiului recent publicat de Friedrich-Ebert-Stiftung România.„Reglementările prețurilor la energie și alimente au venit într-un context în care creșterea prețurilor amenința să afecteze în mod catastrofal nivelul de trai al populației României, reacția guvernului fiind aliniată la a celorlalte autorități naționale din Uniunea Europeană,” arată cei de la F.E.S. România.

„Pe fondul seriei de crize globale, valoarea coșului de consum a crescut semnificativ în toată această perioadă. În absența reglementărilor promovate de PSD în coaliția de guvernare, datele statistice arată că valoarea din prezent a coșului de consum pentru un trai minim decent ar fi fost mai mare cu 1.118 lei lunar.”, conchide PSD.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro