vineri 14 iunie 2024

Enache: A început urmărirea penală împotriva lui Nicușor Dan

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a afirmat vineri că procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Nicușor Dan, în urma plângerii pe care el a făcut-o. Enache Enache îl acuză pe primarul general de finanţare netransparentă a publicităţii electorale.

 

Enache: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan

„De aceea am venit (n.r. la DNA), am depus acea plângere la DNA, iar procurorii trebuie să-şi facă datoria. Am văzut că s-au mişcat destul de repede, ne-au chemat la audiere şi ne-au anunţat că au început urmărirea penală (…). Sperăm că o să se clarifice cât de repede, pentru că suntem în campanie electorală şi trebuie să ştim cine l-a susţinut pe Nicuşor Dan cu bani pentru acea campanie agresivă de publicitate. Să vedem ce legături reale sunt ale lui Nicuşor Dan cu Matei Păun şi cu firmele care au legături în Rusia. Asta o să afle procurorii. Noi am cerut public lui Nicuşor Dan să iasă şi să explice cetăţenilor, însă a refuzat şi refuză în continuare”, a precizat vineri Enache, pe pagina de Facebook.

Candidatul AUR a spus că a fost chemat de procurorii anticorupţie să dea declaraţii, în urma plângerii pe care a depus-o, în urmă cu două săptămâni, la DNA.

„Am venit să dăm declaraţii în urma plângerii pe care am depus-o acum două săptămâni, cu privire la campania pre-electorală a lui Nicuşor Dan cu privire la sursele de finanţare pe care le-a avut la dispoziţie, publicitatea aceea agresivă prin care Nicuşor Dan ne mulţumea pe sute de panouri împrăştiate în centrul Bucureştiului, ne mulţumea pentru nu ştiu ce, că n-am înţeles. Ne mulţumea pentru faptul că l-am suportat probabil în fotoliul de primar patru ani, deşi nu a avut nicio realizare în acest mandat”, a afirmat Enache, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan a strâns 300.000 de euro din donaţii

 

În ce priveşte donaţiile pe care le-a primit în această campanie, primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat, săptămâna trecută, că acestea se ridică la 300.000 de euro şi că urmează să mai primească 100.000 de euro de la USR.

„În acest moment din donaţii de la persoane fizice ne apropiem de 300.000 de euro. USR o să mă finanţeze cu 100.000 de euro; USR este partid parlamentar şi primeşte subvenţie”, a spus joi Nicuşor Dan, potrivit stiripesurse.ro.

El a amintit că, potrivit legii finanţării partidelor şi campaniilor, candidaţii la primărie pot să cheltuiască 200 de salarii minime, reprezentând 650.000 de lei, bani pe care intenţionează să îi împrumute, iau ulterior să îi fie rambursaţi de către stat.

În ce priveşte acuzaţiile reprezentanţilor AUR care au anunţat că vor depune plângere penală împotriva lui şi i-au cerut să precizeze costul real al publicităţii stradale cu care „a împânzit” Bucureştiul, Nicuşor Dan a răspuns: „Caragiale a spus că cel mai greu lucru pentru un român care ştie să citească este să nu scrie. Îi îndemn să scrie”.

CITITI SI – Enache (AUR): PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro